Makkumer Belboei, Opening Dierenkliniek op 7 maart

Dierenkliniek Makkum opent 7 maart haar deuren.

van de redactie 20200303

Op de kop van de Bleekstraat tegenover het Gezondheidscentrum Makkum (Sûnhûs) vestigt zich een dierenkliniek. De dierenkliniek is een samenwerking tussen van Waard tot Klif uit Workum en de Dierenartsenpraktijk Bolsward. De kliniek zal zijn geopend van maandag tot en met vrijdag ‘s middags van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Vanaf vandaag maandag 1 maart gaat de dierenkliniek draaien. Voor ons de aanleiding om te gaan kijken hoe de vlag erbij hangt.

De meeste kranten voor de ramen zijn weg. Natuurlijk snel even naar binnen gluren. Het zijn nog vrij kale ruimten, maar dat is een kwestie van tijd. Marten Visser, zoon van David en Wietske Visser, en Pieter Feenstra zijn nog volop bezig met het ophangen van lampen, het inrichten van de computer, de kasten in ruimen en de apparatuur aan te sluiten. De ontvangst is in de receptie/wachtkamer. Deze is functioneel maar sfeervol. Het ontwerp en de vormgeving van de dierenkliniek komt van Klazien Visser (architect) de zus van Marten.

De spreekkamer is nu nog leeg en steriel. Enkel een behandeltafel en computer. Over een paar weken ziet het er ongetwijfeld heel anders uit als de kliniek volop in bedrijf is. In de dierenkliniek is ook een ruimte om operatieve ingrepen te kunnen verrichten en enig laboratorium werk, maar ook in deze ruimte wordt nog hard gewerkt aan de inrichting.

De dierenkliniek is, zoals we eerder hebben gemeld al wel open, maar pas vanaf volgende week volledig operationeel. De receptie zal dagelijks door de vaste assistente Marije worden ‘bemand’. De dierenartsen zullen per toerbeurt aanwezig zijn. Marten verwacht dat ze Makkum met een drietal dierenartsen kunnen draaien. De vriendin van Marten, ook dierenarts en momenteel nog werkzaam in Purmerend, komt het team nog versterken. Het ligt wel in de bedoeling dat er een stel vaste gezichten in Makkum komen te werken. De dierenkliniek Makkum houdt zich overigens alleen bezig met huisdieren.

Op de vraag of we de dierenkliniek Makkum moeten zien als een dependance van Bolsward en Makkum, antwoordt Marten nadrukkelijk met 'nee'. Makkum is een op zichzelf staande kliniek. Alleen voor de wat specialistischer ingrepen en voor röntgen foto’s of echo’s wordt uitgeweken naar Bolsward of Workum.

Zaterdag 7 maart is de officiële opening. Voor de kleintjes is er doktersadvies voor knuffels en u kunt gratis op de foto met uw huisdier. Hiervoor is een professionele fotograaf aanwezig.

Zaterdag 7 maart is de kliniek geopend tussen 10:00 uur en 14:00 uur.

De voormalige boerderij, die jaren de vestigingsplaats was van Bouwbedrijf Visser wordt momenteel intern volledig verbouwd. Naast de dierenkliniek heeft ook Klazien Kracht & Zien er onderdak gevonden en binnen kort zullen er ook weer bouwkundige activiteiten plaatsvinden. Er staat dus nog veel meer te gebeuren.