Makkumer Belboei, Update Gezondheidscenrtum Makkum Sûnhûs.

Update Gezondheidscenrtum Makkum

Persbericht Sûnhûs Makkum 20200323

Gezondheidscentrum Makkum Ds. L. Touwenlaan 13a 8754BP Makkum 0515-231770

De eerste week met de nieuwe corona maatregelen is achter de rug.

We hebben stringente maatregelen genomen en vinden het bijzonder hoe goed alle patiënten meedenken en meewerken.

De “organisatie” staat. Ook voor de komende weken, zo kunnen de medewerkers van het gezondheidscentrum nu allemaal beveiligd vanuit huis werken.

Vanaf maandag willen we ook weer proberen zoveel mogelijk reguliere zorg te leveren. Zo willen we alle controles voor de chronische patiënten, diabeten, patiënten met hoge bloeddruk, longziekten en hartziekten, weer opstarten. In principe blijven de normale afspraken staan, alleen nu worden de patiënten thuis gebeld. We raden deze patiënten aan via internet een goede elektronische bloeddrukmeter (bovenarm) aan te schaffen. Indien u zelf u bloeddruk meet kunt u met de verpleegkundige de normale controles en de lab uitslagen telefonisch bespreken.

U kunt ook weer gewoon bloed laten prikken voor het ziekenhuis, voor ketenzorg of voor de huisarts op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Echter, graag wel eerst een afspraak maken. Op die manier wordt u altijd alleen geholpen en hoeven er geen patiënten te wachten in de wachtkamer.

Consulten met de huisarts zijn in eerste instantie telefonisch. De huisarts beslist vervolgens of er ook nog een consult in het gezondheidscentrum nodig is.

 

Patiënten met verdenking Corona worden om 15.00 uur ’s middags gezien op afspraak. Alle beschermende maatregelen worden dan genomen en de patiënten worden binnengelaten via de achteruitgang aan de kleine Klipperstraat.

Alle medicatie wordt bezorgd of afgeleverd via de kluisjes bij de achteringang. Indien u medicatie verwacht is het wel fijn als er iemand na 16.00 uur thuis is om de medicatie in ontvangst te nemen.

We hebben van meerdere van onze patiënten mondmaskers gekregen. Heel hartelijk dank hiervoor!!! Toch kunnen we nog steeds maskers gebruiken, dus mocht u nog wat hebben liggen dan houden we ons aanbevolen.

Al met al heeft Makkum zich er deze week er goed door heen geslagen, maar we verwachten de komende weken nog een forse toename van het aantal patiënten met Corona. We zullen samen deze “klus” moeten klaren. Wij adviseren u om u goed aan de maatregelen te houden zoals gemeld door de overheid.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met het gezondheidscentrum, maar kijk vooraf vooral ook even op www.thuisarts.nl