Makkumer Belboei, Techbedrijf Google komt met cijfers over verplaatsingen.

Techbedrijf Google komt met cijfers over verplaatsingen

van de redactie 20200403

 

Techbedrijf Google komt met cijfers over verplaatsingen van mensen met Android-telefoons en via Google Maps.

Zie hoe uw gemeenschap zich anders beweegt dankzij COVID-19. Terwijl gemeenschappen reageren op COVID-19, hebben we van volksgezondheidsmensen gehoord dat hetzelfde soort geaggregeerde, geanonimiseerde inzichten die we gebruiken in producten zoals Google Maps nuttig kunnen zijn bij het nemen van cruciale beslissingen om COVID-19 te bestrijden.

Deze gemeenschapsmobiliteit raporten zijn bedoeld om inzicht te geven in wat er is veranderd als reactie op beleid ter bestrijding van COVID-19. De rapporten brengen bewegingstrends in de tijd per geografie in kaart, in verschillende categorieën plaatsen, zoals winkels en recreatie, boodschappen en apotheken, parken, doorvoerstations, werkplekken en woningen.

De cijfers voor onze provincie.

Overduidelijk is te zien, dat winkels, recreatie en openbaar vervoer heel hard worden getroffen. Het laat zich raden dat Makkum, toerisme is van groot belang, stevig wordt geraakt.

 

De meeste mensen zijn zich er terdege van bewust, dat er gegevens over hen worden verzameld. Google, Facebook, Apple, Microsoft etc etc geven altijd aan, dat dit geanonimiseerde gegevens zijn en dat moeten we dan maar voor waar aannemen.
Mogelijk hebt u er toch problemen mee en wilt u deze gegevens niet delen, of er in ieder geval meer van weten. Hier leest u er alles over.