Makkumer Belboei, Het vergeten Loopje.

Het vergeten Loopje.

van de redactien 20200408

 

Het is de laatste tijd prachtig mooi weer en dan wil je er natuurlijk even uit. Even de warmte van de zon voelen en de frisse voorjaarsgeuren opsnuiven. Niks mis mee en hartstikke gezond tot……

Beginpunt van het 'vergeten Loopje'

En ja ook hier is het Corona virus de grote sta in de weg. Even de zuidelijke rondweg kan nog wel, mits niet iedereen tegelijkertijd op pad gaat. Daar kun je nog voldoen aan de ‘social distancing’. Maar zo onderhand heb je dat misschien wel een beetje gezien en zoek je toch ook andere routes.

Het vergeten loopje.
Het is natuurlijk wel de bedoeling, dat als je dit loopje wilt gaan maken, dat jij je dan WEL aan de geldende richtlijnen houdt. Inhalen en passeren is er niet bij, dus de ‘slak ‘ onder ons bepaald het tempo. Voordeel je kan alles goed in je opnemen.

Vanaf de rondweg moet je het pad aan de linkerkant van de woonhuizen naast garage Horjus nemen. Er is een hekje dat open kan. Je loopt aan de zuidzijde van het trainingsveld en het hoofdveld van de voetbalvereniging, rechts de Grutte Sylroede, naar het 'hoge' brugje over de Nije Feart. Een klimuitrusting is niet nodig, maar al wandelend met een rollator gaat het niet lukken. Vervolgens langs de Nije Feart richting het noorden. Je kom dan uit op de Laan.

Voor de goede orde start bij de garage van Horjus dan heeft niemand last van ‘tegenliggers’. Het ‘vergeten Loopje’ heeft ook een andere naam. Namelijk de “Trochsnijing”. In de jaren zestig/zeventig van de vorige eeuw was het feitelijk niet meer mogelijk het rondje te lopen want het bruggetje was in een dermate slechte conditie, dat het elk moment kon instorten. Onder anderen de heer Bergsma, van de voormalige groothandel in…., heeft zich er toen voor ingezet dat het bruggetje werd vervangen door een nieuw exemplaar. Een jonge telg uit het Bergsma geslacht zorgt ervoor dat het ‘vergeten Loopje’ begaanbaar blijft door er zo nu en dan te snoeien.

met dank aan Cath. v.d. Meer