Makkumer Belboei, Geslaagde Dagtocht van de Deinende Dobber

Geslaagde Dagtocht van de Deinende Dobber

Nieuwsbericht 20200907

Zaterdag 5 september is de jaarlijkse dagtocht van de Deinende Dobber gehouden. Het was nagenoeg droog, op een paar spetters na. Wel stond er een harde wind op kop, wat niet erg aangenaam was. 

Fotobijschrift: Bert Dorenbos met een brasem van 49,3 cm (foto: Rob den Boer)

 

Er werd gevist in de tuin van het paviljoen van de Driewegsluis te Nijetrijne. Het bleek erg handig te zijn dat het paviljoen nabij was. ’s Ochtends werden de vissers aan de waterkant voorzien van koffie met appelgebak, ’s middags van een bittergarnituur en een drankje. De vangst was voor veel deelnemers teleurstellend. De vis liet zich alleen vangen met de vaste stok, de feedervissers kregen geen vrijwel geen beet. Teake Wielinga ging meteen goed van start met een brasem van 53,4 cm en bleef daarna ook brasems vangen met de vaste stok. Deze voorsprong kon door de andere vissers niet meer ingelopen worden. Ondanks dat Teake ook nog een brasem naast het net gooide, bleef hij overtuigend winnaar. Roan de Jong, winnaar van de dagtocht van vorig jaar, werd tweede. Siem Vos ging van start met een dikke snoekbaars, maar omdat het een witviswedstrijd was, werd deze niet meegeteld. Sommige vissers hadden last van wespen, die in grote aantallen aanwezig waren. Vooral Remco Dorenbos vonden ze lekker. Toen het harder begon te waaien, werd de overlast minder. Vanwege corona werd de hele dag op dezelfde stek gevist. 

Na afloop werd gegeten in het restaurant van het paviljoen. Coronaproof uiteraard, tussen iedere visser zat 1,5 meter tussenruimte. Rond 18.45 uur werd de prijsuitreiking gehouden en werden de prachtige brood/koekprijzen van bakker Sypersma onder de deelnemers verdeeld. De wisselbeker ging naar Teake Wielinga van HSV Ons Genoegen.

 

 

De uitslag was als volgt:

 

1e Teake Wielinga      7.580 gram
2e Roan de Jong        5.375 gram
3e Jappie Haagsma    4.190 gram
4e Siem Vos               3.900 gram
5e Bert Dorenbos      3.040 gram
6e Remco Dorenbos  2.215 gram
7e Ruud Roelvink        1.480 gram
8e Ruud de Boer        840 gram
9e Rob den Boer        190 gram

Teake Wielinga had met zijn brasem van 53,4 cm tevens de grootste vis van de dag.