Makkumer Belboei, Jumbo Kooistra gaat met branche-organisatie Vakcentrum voor een wereldrecord en iedereen kan daar aan meehelpen

Hoe belangrijk is Jumbo Kooistra voor Makkum en omgeving?

Lokaal nieuws 20200924

Zelfstandig winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Naast hun eigen winkel zijn ze vaak actief in besturen en sponsoren ze plaatselijke activiteiten. Dat is vanzelfsprekend, zo ook voor Jumbo Kooistra Makkum. Maar daardoor lang niet altijd bekend. Vandaar dat zij iedereen oproepen eens te beschrijven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is voor Makkum en omliggende dorpen. De reacties worden eind november aangeboden aan het kabinet. Bovendien worden alle reacties gebundeld tot een Guinness wereldrecord, namelijk de langste kartonnen slinger.

Jumbo Kooistra Makkum

 

Jumbo Kooistra gaat met branche-organisatie Vakcentrum voor een wereldrecord en iedereen kan daar aan meehelpen. Egbert van der Veen, filiaalmanager Jumbo Kooistra Makkum, roept klanten, dorpsgenoten, organisaties en instellingen op hun reacties in de winkel achter te laten. Reacties kunnen geschreven worden in een groot Meerwaarde-boek.

Dat ligt van Vrijdag 9 oktober tot en met maandag 12 oktober bij Jumbo Kooistra Makkum, Lieuwkemastraat 9

In het grote Meerwaarde-boek zijn voorbeelden opgenomen van activiteiten die door de winkeliers worden ondersteund. Ook is de waarde van die ondersteuning onderzocht. Nu willen wij ook van de (sport)verenigingen, scholen, bejaardenhuizen etc. die steun ontvangen, zelf horen hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is.

 

“Wij ondersteunen zelf bijvoorbeeld verschillende doelen, zo zijn we bijvoorbeeld hoofdsponsor van de Visserijdagen in Makkum. Bovendien hebben we de bewoners van woonzorgcentrum Avondrust tijdens deze lastig tijd verrast met Pasen, we hebben een heerlijke attentie langs gebracht” zo vertelt Egbert van der Veen, filiaalmanager van Jumbo Kooistra Makkum. “Daarnaast wordt de supermarkt in Makkum gezien als een ontmoetingsplek waar vele mensen uit Makkum en omstreken hun boodschappen doen. Wanneer wij verenigingen kunnen steunen door het plaatsen van reclamemateriaal en/of acties in of rondom de winkel dan doen wij dit met veel plezier en overtuiging. Zelfstandige winkeliers zijn nodig in Nederland en mogen daarom ook gezien worden, sluit Egbert van der Veen af’’.

Meerwaarde zelfstandig winkelier benadrukken

De actie is een initiatief van het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspeciaalzaak of een non-foodspeciaalzaak. Daar vallen ook franchisenemers onder. Zij maken gebruik van een landelijk merk, maar zijn wel zelfstandig ondernemer.

Volgens het Vakcentrum is het belangrijk dat men bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen rekening houdt met zelfstandig winkeliers. Die zijn belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp, de buurt of stad, zo stelt het Vakcentrum. Om hier meer bewustzijn voor te creëren, wil het Vakcentrum de gegeven reacties dan ook presenteren aan het kabinet. 

Guinness wereldrecord
Met het beschrijven van de Meerwaarde van de zelfstandig winkelier help je de winkeliers ook aan een Guinness wereldrecord. Het Vakcentrum verwacht zoveel positieve reacties te ontvangen, dat daarmee aan het eind van dit jaar de langste kartonnen slinger ter wereld gemaakt kan worden.