Gezamenlijk opleidingstraject Noorderbreedte en Patyna werpt zijn vruchten af

Gezamenlijk opleidingstraject Noorderbreedte en Patyna werpt zijn vruchten af

Eerste lichting nieuwe zorgmedewerkers geslaagd

Persbericht 20201105

Twee jaar geleden zijn de ouderenzorgorganisaties Noorderbreedte en Patyna gezamenlijk een nieuw opleidingstraject gestart in Noordwest Friesland. De eerste deelnemers van dit traject zijn nu geslaagd. Allemaal krijgen ze een vast contract bij Noorderbreedte of Patyna.

De deelnemers, waarvan de meeste vanuit een ander werkveld dan de zorg, hebben de tweejarige mbo-opleiding Maatschappelijke verzorgende IG gevolgd. Vier dagen in de week hebben ze praktijkervaring opgedaan op verschillende locaties van Noorderbreedte en Patyna. Eén dag in de week kregen ze les van docenten van ROC Friese Poort.

Tijdens de opleiding was er veel aandacht voor zowel zorg als welzijn. De deelnemers hebben dan ook twee diploma’s gekregen, namelijk verzorgende IG en medewerker maatschappelijke zorg. En deze combi is een grote meerwaarde, vertelt praktijkopleider Tea Huitema namens de beide zorgorganisaties. “Wij willen cliënten de beste zorg bieden. Het welzijn is daarbij net zo belangrijk als de medische zorg.” De opleiding past bij de visie van de beide zorgorganisaties om de beste persoonsgerichte zorg te bieden. Dat betekent in de praktijk dat er niet alleen kwalitatief goede medische zorg wordt verleend, maar dat er ook veel tijd en aandacht is voor het welzijn van cliënten. 

Eén van de geslaagden is Elizabeth Koopmans. Na een carrière als topstylist in het kappersvak zocht ze een baan met meer verdieping en voldoening. Dit bracht haar bij de zorg. “Wat heb ik veel geleerd de afgelopen twee jaar. Dat ik praktijkervaring kon opdoen bij beide organisaties was voor mij echt een pluspunt.”

Het opleidingstraject heeft inmiddels een vervolg gekregen. Begin dit jaar is een nieuwe lichting gestart met medewerkers van Noorderbreedte, Patyna én Thuiszorg Het Friese Land. Ook deze deelnemers zullen na succesvol afronden van de opleiding een dubbeldiploma ontvangen en aan de slag gaan bij één van de drie organisaties.