Makkumer Belboei Uitdagende tijden. Trye yn Ien trakteert leden

Uitdagende tijden

Gisteren, nee dat was niks, dat kunnen we beter maar vergeten, morgen wordt alles …..

Redactie

Toe in maart dit jaar het corona virus impact kreeg op het dagelijks leven konden we ons best goed aanpassen. Het was natuurlijk een vreemde ongemakkelijke tijd en elke Nederlander voelde die invloed op zijn of haar leven. Voor de mensen die ziek werden, was het een afschuwelijke tijd, maar ook de beelden van mensen in bejaardentehuizen en verpleeghuizen die niemand meer mochten ontvangen kennen we allemaal maar al te goed.

Meta van der Woude op de fiets bij de buurtleden langs.

De ‘intelligente’ lockdown leek evenwel goed te werken. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis moest worden opgenomen liep snel terug.  Vanaf 1 juni gingen we over op het ‘nieuwe’ normaal. 

Helaas, de scholen gingen weer open, het gedrag on de horeca liet te wensen over en het testen werd op grote schaal opgepakt. Resultaat een explosieve stijging van besmettingen. Gevolg op nieuw een lockdown. Bijna december en er schijnt enige verbetering te zijn, maar dat is het dan ook. 

Een gezellige Bingo of  Ouderenochtend zit er voor dit jaar niet meer in. Buurtvereniging Trye yn Ien heeft daarom besloten om alle leden een amaryllis op pot te geven. Met een beetje geluk zitten daar rond de Kerstdagen mooie bloemen in. Kan het er in de buurt in ieder geval fleurig uitzien.

Het bestuur is natuurlijk wel bezig met onderzoeken van de mogelijkheden voor begin 2021, maar voorlopig heeft het er alle schijn van, dat de kans op een seizoen zonder sociale bezigheden wel heel erg groot wordt. Het is niet anders, maar dat ‘intelligente’ aan de lockdown wordt ook door hen zo langzamerhand betwijfeld.