Makkumer Belboei Iris Kroes wil de wereld inspireren met nieuwe single ‘Dare to be You’

Iris Kroes wil de wereld inspireren met nieuwe single ‘Dare to be You’

Persbericht Omrin 20201204

Iris Kroes heeft haar nieuwe single gelanceerd. Het nummer ‘Dare to be You’ is speciaal geschreven om de wereld te inspireren. Omrin, duurzaam afval- en energiebedrijf, viert haar 25-jarig jubileum en heeft de zangeres gevraagd om daar op eigen wijze bij stil te staan. “Het nummer gaat over jezelf durven zijn en dat je niet bang moet zijn om de wereld te willen veranderen”, vertelt de Friese zangeres en harpist. “Dare to be You is speciaal voor de portretserie van markante noorderlingen geschreven, maar past ook heel goed bij mij.”

Inspiratie uit de inspiratie van anderen 
De inspiratie voor haar nummer haalde Iris uit persoonlijke verhalen van markante Friezen en Groningers. “Ik heb alle interviews gelezen en de rode draad geprobeerd te vangen in dit nummer. Je zou kunnen zeggen dat ik inspiratie uit de inspiratie van anderen heb gehaald”, lacht Iris. “Dat was best lastig, maar ik ben heel trots en blij met het eindresultaat.” De verrassende verhalen van bekende en minder bekende persoonlijkheden zijn te vinden op www.inspireerdewereld.nl. Ook Iris zelf vertelt over haar inspiratie en liefde voor de wereld en muziek.

Nu op Spotify 
Iris Kroes maakte het nummer ‘Dare to be You’ voor de campagne ‘Inspireer de Wereld’ van Omrin samen met songwriters Heleen Roosdorp en Pascal Münger. Het nummer is vanaf vrijdag 4 december te vinden op Spotify.