Makkumer Belboei ‘Ferhalen fan de Ofslútdyk’ te zien bij Omrop Fryslân

‘Ferhalen fan de Ofslútdyk’ te zien bij Omrop Fryslân

Omrop Fryslân

De Afsluitdijk ondergaat een flinke verbouwing. De dijk wordt versterkt en verhoogd om Nederland ook in de toekomst te beschermen tegen het zeewater. In Ferhalen fan de Ofslútdyk wordt het verhaal van dit iconische bouwwerk verteld door de ogen van de mensen die iedere dag met de dijk te maken hebben. Mensen die daar wonen, werken, recreëren of iedere dag gebruik maken van de dijk. Voor hen is de Afsluitdijk meer dan alleen 32 kilometer asfalt. Ferhalen fan de Ofslútdyk is vanaf maandag 8 februari vier weken te zien bij Omrop Fryslân op televisie.  

 

 

In de eerste uitzending op maandag 8 februari zien we Frans Houtman en zijn vrouw Marijke. Zij wonen in een van de huizen naast de sluis van Kornwerderzand. De internetverbinding is slecht en ze betalen zich scheel aan propaangas, maar toch vindt Houtman het een geweldige plek om te wonen, zo aan de Afsluitdijk. 

 

Verder zien we Dirk de Vries (75). In 20 jaar tijd fietste hij uit het Noord-Hollandse Wervershoof duizend keer een rondje om het IJsselmeer. Een tocht van meer dan 200 kilometer. Vast onderdeel van de tocht was de Afsluitdijk, maar vanwege de verbouwing kan er voorlopig niet gefietst worden over de dijk. 

 

Allerhande verhalen In de drie andere afleveringen zien we verder onder andere nog het verhaal van de omgevingsmanager, een werknemer bij de waterkering, Menno die zich hard maakt voor al het afval bij de Afsluitdijk en Sjaak en Bert de palingvissers. 

 

Ferhalen fan de Ofslútdyk is vanaf maandag 8 februari vier weken te zien bij Omrop Fryslân op televisie. ’s Middags om 17.15 uur en daarna ieder uur. Het programma is gemaakt door Omrop Fryslân en NH Media.