Makkumer Belboei Super jacht op boottrailer naar Feadship.

Super jacht op boottrailer naar Feadship.

.... it rûntsje rûnwei elke keer weer wat nieuws...

Redactie

Het 'rûntsje rûnwei' zorgt steeds vaker voor extra vermaak. De haven van Makkum is in de winterperiode een beetje saai. Vlak voor de Kerstdagen lagen er nog een aantal toerzeilers waarschijnlijk op weg naar Skylge om daar de jaarwisseling te vieren.

 

Het aanzicht van de haven was tijdens deze dagen wel mooi. Een aantal vissersschepen, vrijwel de hele Makkumer vloot, en ook schepen van de 'bruine zeilvloot' waren fraai verlicht waardoor het 's avonds een mooi gezicht was als je over de haven wandelde. Meestal is dat tot aan begin april de laatste keer dat de haven een haven aanblik biedt, Maar met de bouw van de windmolens en de aanleg van de vismigratierivier liggen er naast de vissersboten nu ook regelmatig schepen waar even onderhoud/reparaties aan moet worden gepleegd. 

 

Afgelopen donderdag evenwel een varende boottrailer met daarop een 'super yacht'. Dat geeft altijd een hele heisa en er komen dan ook vele mensen op af. Kijken naar de werkzaamheden om het schip op de kant te krijgen is een beetje hetzelfde als kijken naar gras groeien, je moet veel geduld hebben, maar het biedt wel alle tijd om even gezellig te keuvelen. Ondanks het koude weer werd dat dan ook volop gedaan. 

Het is natuurlijk ook wel een mooi gezicht, zo'n super jacht op wielen op een ponton. En ook een zo genaamd 'multifunctioneel' schip als de Hebo-Cat 15 zie je niet elke dag in Makkum. 

 

Het 'rûntsje rûnwei' wordt nog eens een attractie op deze manier.