Makkumer Belboei Grootste kans op Covid-virus besmetting nu op de werkvloer.

Grootste kans op Covid-virus besmetting nu op de werkvloer.

..Eerder afgelopen week sloot Feadship tijdelijk de deuren en donderdag ging een tweede bedrijf voor tenminste 5 dagen op slot...

Redactie

Nu alles wel zo’n beetje dicht is waar meerder mensen bijeen kunnen komen wordt het covid virus voornamelijk nog verspreid via de werkvloer moet de conclusie zijn. Alleen de basisscholen zijn weer open en die zijn volgens de deskundigen van het RIVM geen werkelijk gevaar, dus het is de werkvloer die nu voor het oplopend aantal besmettingen zorgt.

 

Van de meeste gevallen is nog steeds onduidelijk waar iemand corona heeft opgelopen. Maar uit de meest recente cijfers van het RIVM en de GGD'en blijkt dat van de besmettingshaarden die wel bekend zijn de thuissituatie nog altijd veruit het vaakst gemeld wordt, als het gaat om de plek waar mensen Covid-19 hebben opgelopen. Ja als iemand het waar dan ook oploopt, lopen de mensen thuis verder risico daar hoef je niet voor te hebben gestudeerd toch. Daarna volgt afgelopen week de werksituatie. J

Dit zijn de cijfers van alweer 5 maanden geleden. Even eenvoudig cijfers opvragen bij het RIVM is er helaas niet bij. Punt is, evenwel dat Nederland nu al een jaar in de sores zit en dat er, helaas heeft René van der Gijp helemaal gelijk, alleen maar wordt gezegd we weten het niet. Wordt het erger, wordt het beter, we weten het niet. 

Vaccineren lijkt vooreerst de enige oplossing, weten we het zeker?  Maar dat gaat nogal langzaam blijkt. Eerst waren de centjes weer belangrijk en nu, nu het aan de late kant is, maakt het niet uit wat het kost, als er maar vaccins komen. 

Als dit visie is, dan zitten we er nog heel lang in. Tunnelvisie, daar lijkt het momenteel het meest op. Maar wie krijgen straks de rekening?

Gelukkig een mooie dag vandaag. Voorjaarsweer. Wie vandaag even op het strand heeft gekeken, wie niet aan het aantal mensen te zien, heeft even afstand kunnen nemen. Want de versoepelingen gaan bestaan uit onder strikte voorwaarden naar de kaper en middelbare scholieren 1 à 1,5 dag naar school. Die avondklok die laten we nog even in tact. Zou ook wel erg ongeloofwaardig over komen als die nu werd gestopt. Zijn weer heel veel woorden aan gewijd en centen aan besteed. Maar het werkt, of…….., ja dat weten we niet.