Makkumer Belboei Wie wordt de nieuwe Pokerkampioen van Nederland?

Wie wordt de nieuwe Pokerkampioen van Nederland?

Bijna 40.000 Nederlandse waagden een online poging tijdens de voorrondes

ONK Poker

Bijna 40.000 Nederlandse liefhebbers van het kaartspel Texas Holdem hebben een poging gewaagd tijdens de online voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). De beste 178 spelers van dit seizoen strijden aankomend weekend om de eer en de titel. Dit jaar op een bijzondere plek, namelijk vanuit hun eigen huiskamer.

 

 

De finale van het pokerkampioenschap wordt, net als de voorrondes, vanwege de corona maatregelen online gehouden. “Hopelijk voor de laatste keer,” lacht organisator Mathijs Jonkers. “Niet alleen de deelnemers, maar ook wij kunnen niet wachten om weer een groot pokertoernooi in real live te beleven. Desondanks leeft iedereen wel weer enorm toe naar de ontknoping van dit seizoen.”

 

Van de pokertafel naar de huiskamer

Normaal gesproken wordt het ONK Poker gespeeld in horecagelegenheden door het hele land. Denk aan grote zalencentra, maar ook bij de lokale kroeg of voetbalvereniging. “Gelukkig wisten we aan het begin van de pandemie snel te schakelen en organiseerden we al snel de eerste online voorrondes via een gratis mobiele app. Het online organiseren van de voorrondes maakte het kampioenschap nog laagdrempeliger om mee te doen, wat resulteerde in veel nieuwe deelnemers,” vervolgt Jonkers. “Waar er pré corona 10.000 mensen meespeelden zijn dat er inmiddels bijna 40.000.” Een ongekend aantal voor het amateurkampioenschap dat nu voor het zevende jaar op rij georganiseerd wordt.

 

Ook BN’er in online poker finale

Wie de nieuwe pokerkampioen gaat worden is natuurlijk de grote vraag. Regerend kampioen Chiel van Eerdt (37) uit ‘s Gravenzande gaat zijn titel verdedigen, want hij heeft zich ook voor de finale van dit jaar gekwalificeerd. “Als je kampioen wordt, krijg je geen vrijkaart om je titel het jaar erop te verdedigen,” vertelt Chiel. “Ik moest mezelf ook eerst weer bewijzen tijdens de voorrondes en dat is gelukt! Ik ga natuurlijk mijn best doen om die grote trofee weer te winnen, maar ik ben me bewust van de concurrentie”.

 

Zo heeft bijvoorbeeld ook tv-presentator Alberto Stegeman (49) zich gekwalificeerd voor de finale van het amateurkampioenschap, ondanks het feit dat hij bij professionele pokertoernooien al een aantal mooie geldprijzen wist te winnen. “Poker is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef,” laat de geboren Almeloër weten. “Je speelt uiteraard om te winnen, maar het gaat in eerste instantie om het spelplezier.”

 

De ontknoping is live te volgen

De finale zal online plaatsvinden en 2 avonden duren. “We starten vrijdag 9 juli om 19.30 uur,” vertelt organisator Jonkers. “Er zal de hele avond een livestream te volgen zijn waarin we live beelden van de online tafels uitzenden voorzien van commentaar. Ook benaderen we de finalisten om live geïnterviewd te worden. De finalisten zitten thuis op de bank te spelen, maar op deze manier hopen we tijdens deze bijzondere finale toch zoveel mogelijk beleving te creëren.” 

 

Iets na middernacht zal de finale worden gepauzeerd om deze op zaterdag 10 juli om 19.30 uur te hervatten. De nieuwe pokerkampioen van Nederland zal dan naar verwachting na middernacht tussen 00:00 uur - 01:00 uur bekend zijn. Liefhebbers kunnen de finale live volgen op onkpoker.nl/live.