Makkumer Belboei LEKS speelt “De Weg” in Makkum

LEKS speelt “De Weg” in Makkum

CultureelPodium

Cultureel Podium Makkum organiseert op zaterdag 15 januari een voorstelling door theatercompagnie LEKS, “De Weg” in Het Kasteeltje aan de Bleekstraat. In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij zelf als tiener aflegde. 

 

Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven.

En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop. De Weg is een bijzonder herkenbaar, als ook in de huidige tijd een actueel verhaal. 

“Weer een station. Ik zie borden Amsterdam”

 

Kaartjes vanaf 4 januari te koop bij SpeElsgoed aan de Markt te Makkum of  online reserveren via www.cultureelpodiummakkum.nl  a 15 euro (leden CPM 10 euro) 

*De voorstelling is onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen betreffende COVID19