Jan Hekman winnaar sportklasse-peleton in Gaast, Makkumer Belboei

Jan Hekman winnaar sportklasse-peloton in Gaast

... Joakim Zuidema winnaar bij het amateur-peloton...

Persbericht Makkum 11-07-2022

Na twee jaar wachten was het dan zover. Op donderdag 7 juli heeft de Wielerronde van Gaast voor de 3e keer plaatsgevonden. De wielerronde van Gaast gaat over een parcours van 80 kilometer waarbij een aantal keren dezelfde ronde wordt gefietst.

Om 19:00 uur gingen meer dan 80 renners van start, verdeeld in een sportklasse-peloton en amateur-peloton. Er werd hard gekoerst en de noordwestenwind vormde een extra uitdaging voor de renners. Na ruim 80 kilometer wist Joakim Zuidema uit Drachten de winst in het amateur-peloton te pakken. Van het sportklasse-peloton ging Jan Hekman uit Norg na een machtige sprint met de winst naar huis. Wij verheugen ons alvast op de volgende succesvolle wielerronde in Gaast!

De wielerronde werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door Detmar Troost notariskantoor, Boonstra Makelaardij, Evertkookt.nl, Kwaliteitsslagerij De Schrans, It Soal, Groen Bloemsierkunst, Van der Werf, rdmr vormgeving & dtp, Op kop koffiebranders, Us Wurkpleats en JasperMeijer Financieel Adviseur.

Sprinten voor de overwinning op de Boerenstreek in GaastSprinten voor de overwinning op de Boerenstreek in Gaast