Makkumer Belboei, Jetske en Remko, de nieuwe trotse eigenaren van Café Restaurant De Zwaan

Jetske en Remko, de nieuwe trotse eigenaren van Café Restaurant De Zwaan

Zodra we de Zwaan betreden voelt het direct weer vertrouwd en dat zal voorlopig ook mooi zo blijven. Geen grote veranderingen in de bedrijfsvoering en ook de ‘feel en look’ van de Zwaan blijft vooreerst zoals we die kennen vertellen de nieuwe eigenaars, terwijl we aanschuiven met een kop koffie om meer vragen beantwoord te krijgen. We beginnen met: “hoelang werken jullie al in de horeca”.

Remko trok aan het eind van de vorige eeuw, 1997 om precies te zijn, de stoute schoenen aan en nam de toenmalige pizzeria op het plein over en vestigde er Makkums West.

Een café-restaurant waar hij vijf jaren werkte alvorens in 2002 naar de Waagsteeg te verhuizen om daar ‘Schippers Welvaren’ over te nemen. In 2010 kreeg hij kennis aan Jetske. Jetske had de opleiding aan de Middelbare Hotelschool in Leeuwarden gevolgd, en was op dat moment werkzaam in restaurant de Zwarte Haan in Sint Jacobiparochie. Veranderend gedrag en allerlei regelgeving, alsmede het werken in de nachtelijke uren heeft hen er toe doen besluiten een nieuwe uitdaging aan te gaan. De Zwaan stond te koop en dit was nu net het type bedrijf dat ze graag wilden.

De Zwaan biedt meer mogelijkheden en dat maakt het allemaal net wat dynamischer zo vindt Jetske. Naast het café en het restaurant hebben ze nu ook de mogelijkheid tot verhuur van ruimte voor groepen, zijn ze instaat om grotere evenementen te organiseren en hebben ze een fitness ruimte op de bovenzaal. Eens in de 14 dagen is de Zwaan de thuisbasis voor de darters en ook het Cultureel Podium Makkum neemt de Zwaan in hun programma op. Kortom er gebeurt veel in de Zwaan. Op de vraag of er ook plaats is voor disco is het antwoord kort en bondig. Nee. Voor het overige kan er evenwel nog van alles gebeuren. De toekomst moet uitwijzen waar behoefte aan is. Samen met de vier personeelsleden gaan ze er alles aan doen om ook de komende vijfentwintig jaar van de Zwaan een gezellig bedrijf te maken waar het goed toeven is. En dat gaat vast wel lukken, want na de eerste vraag werd het een geanimeerd gesprek waarbij we alles wat we wilden weten te horen kregen. Gezellig dus.

Als je contact wilt opnemen met de Zwaan kan dat voorlopig het best via e-mail: dezwaan.makkum@outlook.com Telefonisch is de Zwaan straks weer bereikbaar op 0515-232471 en ook de website komt binnenkort weer beschikbaar.

Remko en Jetske zijn ook bereikbaar op:

0651826227 Remko

0653898776 Jetske