Makkumer Belboei, Idzenga Roofvis Koppel Kant 2020

Idzenga Roofvis Koppel Kant 2020

Afgelopen zaterdag 1 februari vond de jaarlijkse wedstrijd roofvis vangen voor koppels plaats. Het werd een zeer succesvolle visserij. De snoekbaarzen en snoeken lieten zich goed vangen.

Organisator Ids Idzinga van Idzinga Hengelsport & Dierenspeciaalzaak in Makkum sprak zelfs van een daverend succes. Er werden 140 vissen in de categorie roofvissen gevangen, met een totale lengte van 99.72 meter.

Dat is bijna 4 vissen gemiddeld per koppel en 2.77m lengte! Ja ik durf het dus een topdag te noemen zo sprak Ids Idzenga, slechts 3 koppels hadden niets gevangen dat telde. De winnaars hadden deze dag maar liefst 16 vissen gevangen. Was het nog hard werken ook.

De prijs uitreiking vond dit jaar plaats in de Zwaan makkum. Voor alle deelnemers waren er versnaperingen en de traditionele snert, die er goed in ging. Na zo'n hele dag buiten kan de inwendige mens wel wat gebruiken.

Ids sluit het officiële deel af met het bedanken van de sponsoren en de woorden: "Ik hoop dan ook dat ik het iedereen wat naar de zin heb kunnen maken, en hoop jullie volgend jaar weer terug te zien..... en natuurlijk war eerder in de winkel.

De volledige uitslag vind je op de facebook pagina van de Hengelsport winkel. De nummers 1 werden Arjen en Gerard 16 vissen en een totale lengte van 11.85m. Op de tweede plaats eindigden Harrie en Ids met 10 vissen en 7.04m. De derse plaats was voor het koppel Kevin en Arend met 9 vissen en 5.92m. De winnaars 2020.