Makkumer Belboei, 37% van de mbo-studenten heeft een schuld en 21% van de hbo-studenten komt moeilijk rond..

37% van de mbo-studenten heeft een schuld en 21% van de hbo-studenten komt moeilijk rond.

Rabobank Persbericht

De schuldenpercentages liegen er niet om. Het vormt zelfs een probleem. Veel jongeren hebben achterstanden of kunnen geen geld meer opnemen (*Bron Nibud, Lectoraat Schulden en Incasso Hoge school Utrecht). Als coöperatieve bank zien we ons genoodzaakt bij jongeren nóg meer te beklemtonen dat je niet jong genoeg grip op je geld kunt krijgen. Zeker nu de overheid een terugtrekkende beweging maakt en de spaarrentes onder druk staan.

Financieel gezond leven

We organiseren op donderdag 13 februari een gastcollege 'Financieel gezond leven' voor studenten van roc Friese Poort, het Friesland College en NHL/Stenden. En we nodigen jullie van harte uit hierbij aanwezig te zijn om via een interactieve sessie te ervaren hoe jongeren met geldzorgen omgaan.

Terugblikken en vooruitkijken

Wij grijpen deze gelegenheid aan om ons maatschappelijk jaarverslag 2019 met je te delen in combinatie met de plannen voor 2020. Want naast financiële zelfredzaamheid van jongeren hebben we meer maatschappelijke thema's als speerpunt benoemd. Onze vier directievoorzitters zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Het tijdstip van onze perspresentatie is zorgvuldig gekozen. In de ochtend worden ook de landelijke jaarcijfers en het maatschappelijk jaarverslag gepresenteerd.

Ben je erbij?

We stellen het bijzonder op prijs jullie te ontvangen.

Wanneer | donderdag 13 februari om 11.00 uur. Ontvangst vanaf 10.45 uur;

Waar | roc Friese Poort, Winkelcentrum Zaailand (bovenste etage) in Leeuwarden.