Makkumer Belboei, Anna Cornelissen debuteert met “De Globetrotter”.

Anne Cornelissen debuteert met “De Globetrotter”.

van de reactie 20200308

Makkum krijgt stiekem weg een historie aangaande schrijvers/sters van jeugdboeken. Hein van Makkum (Hein Faber) publiceerde in 1934 het jeugdboek, ‘De PH24 antwoordt niet’. Er zouden nog twee jeugdboeken van zijn hand volgen. In 1962 verschijnt het jeugdboek; “Jagers in het vrije veld” van Jan van der Laan. Later volgde nog een tweede boek. In 2005 verscheen het eerste boek, “Uitgespeeld”, van Mel Wallis de Vries, weliswaar geen geboren ‘Makkumse’ edoch ze groeide hier wel op. Mel Wallis de Vries geldt als de meest succesvolle jeugdthrillerauteur van dit moment. Later in 2015 verscheen het eerste boek ‘Verkozen’ van Amy van Palmhoven en nu maart 2020 is het eerste boek verschenen van Anne Cornelissen .

Anne Cornelissen

..Makkum krijgt stiekem weg een historie aangaande schrijvers/sters van jeugdboeken. Hein van Makkum (Hein Faber) publiceerde in 1934 het jeugdboek, ‘De PH24 antwoordt niet’. Er zouden nog twee jeugdboeken van zijn hand volgen. In 1962 verschijnt het jeugdboek; “Jagers in het vrije veld” van Jan van der Laan. Later volgde nog een tweede boek. In 2005 verscheen het eerste boek, “Uitgespeeld”, van Mel Wallis de Vries, weliswaar geen geboren ‘Makkumse’ edoch ze groeide hier wel op. Mel Wallis de Vries geldt als de meest succesvolle jeugdthrillerauteur van dit moment. Later in 2015 verscheen het eerste boek ‘Verkozen’ van Amy van Palmhoven en nu maart 2020 is het eerste boek verschenen van Anne Cornelissen.

Of de ‘Makkumers’ boven gemiddelde lezers zijn weten we niet, of Makkum een bovengemiddeld aantal schrijvers huisvest evenmin, maar we kunnen wel vaststellen dat er bij meerdere Makkumers schrijversbloed door de aderen vloeit.

Anne Cornelissen was 5 toen ze in Makkum kwam wonen. Hier ging ze naar de lagere school It Iepen Stee, de voortgezette opleiding (tweetalig) volgde ze aan het Marne in Bolsward, waar ze in 2014 het Cambridge English Certificate , compleet met ‘square academic cap’ , kreeg uitgereikt. Na wat omzwervingen in studieland heeft ze nu haar studie scheikunde andermaal opgepakt. In een gedwongen sabbatical jaar heeft ze het boek De Globetrotter geschreven. Anne is altijd gefascineerd geweest door verhalen. Ook speelt ze graag toneel en schreef al verhalen toen ze nog maar net kon schrijven. In de laatste jaren op het Marne pakte ze het schrijven in haar dagboeken weer op. Op de vraag wat voor boeken ze las, antwoordde ze: “van alles, maar de boeken van Mel Wallis de Vries vond ik soms te spannend.” Met name Amy van Palmhoven is wel een inspirator geweest. Haar debuut, “De Globetrotter”, valt in de categorie fantasie. De omslag is getekend door haar vader Aart Cornelissen.

Tenslotte, zijn er plannen voor een vervolg, de titel heeft tenslotte de kwalificatie deel 1 meegekregen antwoordt Anne: “Waarschijnlijk wel, maar vooreerst gaat alle aandacht naar mijn studie." De Globetrotter Deel 1, omslag Aart Cornelissen.

Samenvatting
Carolien en Olivia zitten in het laatste jaar van hun basisschool. Ze besluiten om in hun vrije tijd twee boeken te schrijven. In het ene boek begint Carolien en in het andere boek begint Olivia. Na elke schrijfsessie wisselen ze van boek. Het ene boek gaat over een ridder genaamd Tom, die met twee van zijn vrienden te paard op een avontuurlijke reis gaat, om een prinses uit een trollenkasteel te bevrijden en om een draak te verslaan. In het andere boek loopt Marie, weg van haar man die niet te vertrouwen is. Op haar reis belandt ze in bijzondere situaties. Carolien en Olivia maken zelf ook veel mee. "Hoe krijgen wie die arme koe uit die ontzettend hoge boom?"

Via deze link kunt u het boek bestellen