Makkumer Belboei, Bra Liv, een moedige start in onrustige tijden.

Bra Liv, een moedige start in onrustige tijden.

van de reactie 20200315

Een nieuw bedrijf starten is altijd al een uitdaging. Een nieuw bedrijf starten en dan onmiddellijk geconfronteerd worden met een wereldwijde pandemie maakt de uitdaging plotsklaps nog veel groter, maar een nieuw bedrijf starten in de sector waar op dit moment de hardste klappen vallen is een geweldige uitdaging. De specialiteiten Afrika en Zweden. Tjallina Houtsma

Natuurlijk wist Tjallina Houtsma een aantal maanden terug niet wat de nabij toekomst zou brengen. Wel wist ze, dat ze met haar 42 jarige ervaring in de reiswereld voor haar zelf wilde beginnen. Tjallina Houtsma is recentelijk een online reisbureau begonnen vanuit Makkum.

Haar specialisatie is Afrika en Zweden. Ze verkoopt reizen van de grote reisorganisaties zoals FOX, TUI en de Jong Intra vakanties, maar ook die van de meer specialistische als Silverjet, Travel Trend, Kuoni, Askja en Voigt, alsmede Duitse reisorganisaties. In totaal werkt ze samen met meer dan 100 organisaties.

In Kaapstad, Zuid-Afrika, werkt ze samen met een Fairtrade reisagent met ruim 20 jaar ervaring. Bij iedere reis naar Afrika steunt Bra Liv Travel, de naam van haar reisbureau, een goed doel in Afrika. De reisorganisatie in Zuid Afrika steunt namelijk 25 goede doelen vanuit de opbrengsten uit de reizen waarin ze hebben bemiddeld. Dus indirect steunt u, als u een reis boekt, het goede doel. Deze doelen zijn terug te vinden op haar website. De organisatie in Afrika is mede oprichter, samen met Foppe de Haan, van Ajax Capetown en is een erkend lid van Fair Trade Tourism, gecertificeerd door Travelife.

Naast Afrika is Zweden een land waarin Bra Liv Travel gespecialiseerd is. In de provincie Dalarna gaat u op een reis door de wildernis en leert u de lokale cultuur kennen. Deze reizen zijn er om te ontstressen zo vertelt Tjallina. In Zweden organiseert Bra Liv Travel deze reizen in samenwerking met professionele outdoor gidsen, yoga docenten en specialisten incentive groepsreizen (beloningsreizen vaak voor bedrijven) en retraites. Met name voor mensen met een burn-out worden speciale arrangementen samengesteld. Overigens Bra Liv betekent in het Zweeds Goed Leven. Heel toepasselijk dus.

Op dit moment zult u niet direct aan op vakantie gaan denken, maar we hopen en verwachten dat ook deze ‘crisis’ weer tot een einde komt en dan zijn de reizen van Bri Liv mogelijk een hele goede manier om de stres van het corona virus achter u te laten. Bra Liv Travel-United Travel is gevestigd op de De Holle Poarte 2 – A27 in Makkum en is lid van de ANVR/SGR. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.bralivtravel.com