Makkumer Belboei, Friese OsingadeJong stelt samen met de markt gratis digitaal lesmateriaal beschikbaar.

Friese OsingadeJong stelt samen met de markt gratis digitaal lesmateriaal beschikbaar.

Friese OsingadeJong nieuwsbericht 20200320

OsingadeJong in Makkum.

Deze week hebben nagenoeg alle scholieren en studenten in het voortgezet onderwijs de mogelijkheid gekregen om gratis gebruik te maken van digitaal lesmateriaal. Diverse marktpartijen, waaronder het Friese OsingadeJong besloten dinsdagavond om licenties – als aanvulling op de gebruikte lesmethode – kosteloos beschikbaar te stellen om zo scholen te ondersteunen bij het geven van les op afstand. Scholieren en studenten die nog uit papieren lesboeken werken, kunnen nu dus makkelijker thuis onderwijs volgen.

In Makkum is samen met andere landelijke partijen deze week en vanuit huis door medewerkers van OsingadeJong hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de Voortgezet Onderwijs leerlingen in Nederland succesvol les op afstand kunnen volgen.

De uitgeverijen, leveranciers en distributeurs namen hun besluit daags nadat het kabinet besloot scholen in het primair en voortgezet onderwijs en mbo’s te sluiten tot en met 6 april. Scholen zijn nu hard aan de slag om voor de leerlingen, scholieren en studenten onderwijs op afstand te organiseren. Ook van ouders vraagt dit veel inzet en toewijding.

Ministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob zijn erg te spreken over de inzet van alle scholen, leraren, ouders en educatieve partijen: “Mooi om te zien hoe we allemaal samen onze verantwoordelijkheid nemen om leerlingen in deze moeilijke tijd zo goed mogelijk onderwijs te kunnen blijven geven.’’
Meer informatie is te vinden op lesopafstand.nl