Makkumer Belboei, Brandweer Makkum rukt uit…..

Brandweer Makkum rukt uit…..

redactie 20200416

 

Dinsdagmiddag drie uur rijden over de Touwenlaan twee auto’s van de Makkumer Brandweer met loeiende sirenes. Normaliter op de voet gevolgd door talloze nieuwsgierigen, maar in het corona tijdperk is alles anders en er waren dus nauwelijks toeschouwers.

Brandweer Makkum op weg naar.....

Begrijpelijk, terecht, zo hoort het ook, we hebben het al aardig onder de knie, maar wel jammer. Heel jammer. Want juist dit zouden veel mensen hebben moeten zien. Jaarlijks maakt de brandweer een uitstapje. In de loop van het jaar wordt er regelmatig wat in de pot gestopt en daar konden ze een leuk dagje van uit. Maar dat zit er dit jaar niet in en toen een paar leden opperden om het geld dit jaar te besteden aan bedankjes en aardigheidjes voor mensen die in de zorg werken en zij die van de zorg gebruik moeten maken was de bestemming snel gevonden.

De medewerkers van het Sûnhûs Makkum en de medewerkers van Avondrust kregen een pot met voorjaarsbloeiers aangeboden en ook alle bewoners van avondrust. Dat dit hooglijk werd gewaardeerd was overduidelijk.

Voor de mensen in Avondrust was het even een ‘verzetje’ wat ze in deze tijden best kunnen gebruiken. In Avondrust zijn op dit moment geen bewoners besmet met het corona virus. Daar is iedereen natuurlijk heel blij over, maar de eenzaamheid is wel een punt. Gelukkig zijn er vandaag de dag mogelijkheden als beeldbellen om toch nog contact te houden en worden er zelfs spandoeken met “van harte gefeliciteerd’ op de zeedijk geplaatst, maar het zijn noodverbanden en niet meer.

Door Avondrust werden de mensen van de brandweer dan ook uitgenodigd om zodra het weer kan een keer te komen oefenen. Dan kunnen we jullie dan nog een keer uitgebreid bedanken voor wat jullie vandaag hebben gedaan. Hopelijk kan de brandweer dat dit jaar nog doen. Hebben ze toch nog een leuk uitje ‘naderhand’.

De medewerkers van het Gezondheidscentrum Makkum werden zelfs dubbel gefêteerd. Vlak voordat de brandweer arriveerde waren er namelijk prachtige boeketten afgeleverd. Het is hard en gevaarlijk werk deze dagen, maar het wordt gelukkig wel heel goed gewaardeerd.

bloemen voor zorgmedewerkers

bloemen voor zorgmedewerkers