Makkumer Belboei, 28 april. Drone-opnames boven Makkum.

28 april. Drone-opnames boven Makkum

persbericht Friese Burgemeesters en LF2028

 

De lezers van de Leeuwarder Courant en de kijkers naar Omrop Fryslân zal het niet zijn ontgaan, maar voor alle overigen, er vliegt op dit moment ‘s ochtends een drone boven bepaalde trajecten van Fryslân. Dit project is een initiatief van de Friese burgemeesters en de organisatie is in handen van LF2028.

Luchtfoto boven Makkum. Archief Stichting Ald Makkum.

 

Het project behelst dat de inwoners van Fryslân in deze bijzondere tijd creatieve uitingen doen, maar gewoon zwaaien mag ook.  Er wordt vooral gefilmd in de kernen. Wie graag zijn project op camera wil zien, kan zich aanmelden via een formulier op de website van de Leeuwarder Courant.

Dinsdag 28 april gaat onze tocht langs een aantal Friese meren. We komen in de gemeenten Leeuwarden, Heerenveen, De Fryske Marren en Súdwest Fryslân. We doen dat met drones, die regelmatig uit de lucht moeten, bijvoorbeeld voor een nieuwe accu. Daarom filmen we niet de hele route, maar alleen in de plaatsen die in onderstaand schema staan.

In de planning staat Makkum voor de 28 april geprogrammeerd en wel als laatste dorp dat wordt aangedaan. Het zou leuk zijn als de inwoners van Makkum voor een leuk slotspektakel zouden zorgen.

Hoe laat zijn de drones waar?
Team 1 tussen 9.00 en 12.30 uur in deze volgorde: Grou, Akkrum, Terherne, Goïngarijp, Langweer
Team 2 tussen 9.00 en 12.30 uur in deze volgorde: Heeg, Gaastmeer, Oudega (SWF), Blauwhuis, Makkum