Makkumer Belboei, Afscheidswedstrijd HSV de Voorn

Afscheidswedstrijd HSV de Voorn

RdB 20200921

Omdat hengelsportvereniging de Voorn vanaf volgend jaar ophoudt te bestaan is op 19 september een afscheidswedstrijd gevist, waaraan 20 wedstrijdvissers mee visten van HSV de Voorn, HSV de Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen. De inschrijving was in Bloemketerp te Franeker, waar de vissers koffie met oranjekoek en een herinneringstegeltje werd aangeboden. Vervolgens werd hier de loting van de stekken gehouden. Om 8.30 uur vertrokken de vissers naar het van Harinxmakanaal bij Ungabuurt, Midlum. Hier werd gevist van 10.00 tot 14.00 uur. 

Wil Bakker stek 19

 

De wedstrijd begon niet zo best voor Adrie de Boer, bestuurslid van HSV de Voorn. Hij raakte zijn evenwicht kwijt en belandde in het van Harinxmakanaal. Met vereende krachten van drie vissers werd hij weer op de wal gehesen. Adrie kon daarna eerst naar huis om droge kleren aan te trekken. 

Het was prachtig zonnig weer met een windje van links. De vissen lieten zich het best vangen met de vaste stok. Vooral Bouwe v/d Veen deed goede zaken op steknummer 3. Met bijna 16 kg vis liet hij alle andere vissers ver achter zich. Om 14.00 werd de wedstrijd beëindigd en werd de prijsuitreiking gehouden aan de waterkant. Voor de kampioen was er tevens een herinneringsbord. 

De eerste drie in de uitslag

  1. Bouwe v/d Veen, 15.961 gram

  2. Adriaan de Boer, 10.723 gram

  3. Bert Dorenbos, 9.469 gram