Makkumer Belboei, Zwembad Vitaloo Bolsward blijft open tot 1 juli 2021

Zwembad Vitaloo Bolsward blijft open tot 1 juli 2021

Laatste kans voor zwembad Bolsward?

Gemeente nieuws

Zwembad Vitaloo in Bolsward blijft in ieder geval tot 1 juli 2021 open. De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân besloot gisteravond de Bolswarder gemeenschap nog negen maanden de tijd te geven om een manier te vinden het zwembad in eigen beheer te exploiteren.

Zwembad Bolsward

 

Het college van burgemeester en wethouders wilde het zwembad per 1 januari 2021 sluiten, maar de fracties van GroenLinks, D66, VVD en CDA kwamen met het voorstel om de gemeentelijke bijdrage onder de huidige voorwaarden tot 1 juli 2021 te behouden. Zo krijgt Bolsward extra tijd om tot een toekomstbestendig exploitatieplan te komen. Dit voorstel werd met 20 tegen 17 stemmen aangenomen.

 

“Het sluiten van een zwembad heeft grote invloed voor alle betrokkenen, daarvan zijn we ons zeer bewust”, zei wethouder Gea Wielinga. “Met deze uitkomst van zes maanden uitstel is er in elk geval duidelijkheid. Bolsward heeft zo nog de kans om het roer in handen te nemen, en te kijken wat ze als gemeenschap kan doen om Vitaloo te behouden.”

 

Er komt een werkgroep waarin een afspiegeling van de raad, de gemeente en belanghebbenden zich buigen over de (nieuwe) initiatieven die er in Bolsward ontstaan om het zwembad te behouden. Als er niet een uitvoerbaar plan komt, sluit Vitaloo definitief op 1 juli 2021.