Makkumer Belboei, In rûntsje rûnwei

In rûntsje rûnwei

Redactie 20201006

Zodra de regen even een adempauze inlast, zie je de mensen stante pede de deur uitgaan om een frisse neus te halen, zonder die vermaledijde mondkapjes met hun schijnzekerheid op. Niks zo gezond als frisse lucht.  De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de ‘vlecke’ door toedoen van  het ‘gedwongen’ vertrek van vele toeristen enigszins troosteloos oogt.

Reparatie aan een graafmachine in de haven van Makkum

 

Gelukkig zorgde de haven voor enige reuring. De hele ochtend klonk al een monotoon gebonk en zonder het feitelijk te kunnen vaststellen neem ik aan dat er tussen DOK A en DOK B sprake is van bouwwerkzaamheden. Interessanter en beter waarneembaar een grote kraan van BKF die de arm van een graafmachine, aan boord van iets wat er uitzag als een half-afzinkbaar schip, in bedwang hield. 

 

Het bleek dat tijdens het werk aan de eilanden onder Kornwerderzand de hydraulica het had begeven. Je staat er nooit bij stil, maar voor groot materieel is  ander groot materieel nodig om het te kunnen repareren. In de luwte van ‘vis per mare’ met een voorzichtig schijnend zonnetje was het even een leuke onderbreking. 

 

Helaas de regen kwam blijkbaar weer in ademnood, want ik moest me nog haasten om nog droog de deur weer in te gaan.