Makkumer Belboei, Eerste Lotus 12 Houseboot uit Makkum te water

Eerste Lotus 12 Houseboot uit Makkum te water

Lokaal nieuws 20201008

Na lang wachten was gisteren eindelijk het moment daar, de tewaterlating van de eerste Lotus 12 houseboat. Omstreeks 17:15 uur ging onder toeziend oog van alle medewerkers, belanghebbenden en enkele voorbijgangers deze houseboat van Friese makelij te water. “De weg van werf naar kraan had wat hindernissen, maar het is erg fijn om te zien dat de boot precies zo in het water ligt als we bedacht hadden.” aldus bouwer Roland van Malsen van Van Malsen Jachtbetimmering uit Makkum.

De eerste Houseboot verlaat de loods

 

De Lotus 12 is een zeer robuuste, hoogwaardig afgewerkt jacht voorzien van alle luxe die men kan verwachten. “Duidelijk zichtbaar in deze houseboat is de hoge kwaliteitstandaard en de ervaring in de luxe jachtbouw welke Van Malsen heeft.” Aldus verkoopvertegenwoordiger Joep Beerlage van Schepenkring Jachtmakelaardij Hattem. Een simpel voorbeeld, kijk eens naar de voorkant. Je kunt de hoeken eenvoudig vierkant laten óf fraai rond afwerken. Dat laatste is een kunst op zich, vult Beerlage aan. Niet alleen de ronde hoeken, maar de algehele afwerking en het materiaal gebruik is van de hoogste klasse.

De laatste details worden nu op het water afgemaakt. Later deze maand moet de Lotus afmeren in Marina Den Oever. Daar is plek ontwikkeld voor 10 tot 15 houseboten van deze bouwer. Zowel voor particulier gebruik als voor professionele verhuur. Geïnteresseerden worden uitgenodigd nader kennis te komen maken.