Avondrust helaas ook getroffen door het coronavirus

Ook Avondrust helaas getroffen door het coronavirus

Redactie

Helaas heeft het coronavirus ook woonzorgcentrum Avondrust in Makkum getroffen. Op dit moment zijn twee bewoners en acht medewerkers positief getest op het coronavirus. De eerste medewerker is gelukkig alweer aan het werk. De andere zeven verblijven thuis in isolatie.

Eén bewoner wordt geïsoleerd verpleegd. Dat wil zeggen dat de bewoner in het appartement blijft en dat er geen bezoek mag komen. De zorgmedewerkers dragen beschermende middelen: een schort met lange mouwen, een spatbril, een mondmasker en handschoenen. De andere bewoner ligt momenteel in het ziekenhuis.

Zodra bewoners en medewerkers corona-gerelateerde klachten vertonen, dan worden ze getest. Om besmettingsrisico’s in Avondrust te verkleinen, wordt er tussen de middag in het restaurant ook tussen de bewoners anderhalve meter afstand gehouden. Het oogt een stuk minder gezellig, maar het is wel zo veilig. Ook de inrichting van dagverzorging in de Serre is aangepast.

Ondanks de besmettingen zijn er gelukkig geen verdere maatregelen nodig in Avondrust. De locatie is nog steeds open voor bezoek. Wel zijn er een aantal ‘spelregels’. Zo zijn bezoekers verplicht om een mondneusmaker te dragen, deze worden bij de ingang verstrekt. Verder moeten ze anderhalve meter afstand houden en bij corona-gerelateerde klachten niet komen. Per bewoner zijn maximaal twee bezoekers per dag toegestaan. Bezoekers desinfecteren hun handen bij binnenkomst en noteren hun gegevens op een registratielijst. Op die manier kunnen we bij een eventuele besmetting achterhalen wie er op de locatie is geweest. Dit doen wij voor de veiligheid van bewoners, medewerkers en bezoekers.

Het is een roerige tijd met veel onzekerheid. We hopen dat verdere besmettingen ons bespaard blijven.

Een half jaar geleden tijdens de eerste golf bleef Avondrust gespaard. De Makkumer Brandweer kon toen iedere medewerker en bewoner nog een pot voorjaars bloeiers aanbieden. Voorlopig is het evenwel alle hens aan dek. Maar met veel inzet en de o zo belangrijke zelf discipline van iederenn blijft Avondrust verdere besmettingen bespaard.

 

Medewerkers en bewoners van Avondrust krijgen bloemen uit handen van de brandweer Makkum