Makkumer Belboei Súdwest-Fryslân biedt hulp aan gedupeerde gezinnen kinderopvangtoeslag

Súdwest-Fryslân biedt hulp aan gedupeerde gezinnen kinderopvangtoeslag

Persbericht

Súdwest-Fryslân helpt gezinnen die in de problemen zijn gekomen door fouten van de Belastingdienst bij de kinderopvangtoeslag. Deze gezinnen  kunnen rekenen op hulp bij bijvoorbeeld schulden, inkomensverlies of bij de opvoeding van de kinderen. Er is een gemeentelijk meldpunt waar gedupeerden terecht kunnen.

De Belastingdienst heeft toegezegd gedupeerde gezinnen te compenseren, maar onduidelijk is of deze compensatie voldoende zal zijn. “Om te voorkomen dat de problemen groter worden willen wij graag in contact komen met deze gezinnen”, zegt wethouder Gea Wielinga.

Privacyregels Het is niet bekend hoeveel mensen in Súdwest-Fryslân in de problemen zijn gekomen door fouten bij de Belastingdienst. Er hebben zich inmiddels 32 gezinnen uit Súdwest-Fryslân gemeld bij de  Belastingdienst. Vanwege de privacyregels mag de Belastingdienst geen namen doorgeven aan de gemeente. Wel geeft de Belastingdienst bij gedupeerden aan dat ze voor hulp terecht kunnen bij de gemeente. 

Het leven weer op de rit “Voor mensen die gedupeerd zijn door de Belastingdienst kan het moeilijk zijn om nu hulp te vragen bij de gemeente”, zegt Wielinga. “Toch willen we juist deze mensen vragen om zich bij ons te melden. Dan kunnen we met elkaar kijken wat nodig is om het leven weer op de rit te krijgen. Op wat voor manier dan ook.” 

Meldpunt Het gemeentelijk meldpunt voor gedupeerden door de kinderopvangtoeslag is bereikbaar via telefoonnummer 14 0515. Het contactformulier invullen op www.sudwestfryslan.nl kan ook.