Makkumer Belboei Rudebo Makkum De nieuwe naam van het voormalig bedrijf Kingma Houtimport.

Rudebo Makkum

De nieuwe naam van het voormalig bedrijf Kingma Houtimport.

Redactie 20201214

Al weer jaren geleden begon de Makkumer ondernemer Paul Doedel een bedrijf in artikelen voor de tuin. Op veel plaatsen maakten heggen en struiken plaats voor nieuwe vormen van tuinafscheidingen.

Later werd het bedrijf over genomen door Kingma Hommerts onder de naam Kingma Houtimport en nu sinds december dit jaar is Ruben de Boer de nieuwe eigenaar. Onder de naam Rudebo gaat het bedrijf in eerste instantie hetzelfde assortiment voeren. 

De uitstraling van het bedrijf zelf is niet meer van deze tijd. Ruben de Boer wil weer zorgen voor een fris uiterlijk en een duidelijk beeld van zijn bedrijf naar buiten toe.  Op dit moment wordt er dan ook hard gewerkt op het terrein aan de Kalkovens om alles weer up-to-date te maken. De hele december maand gaat dit wel duren. Vanaf 2 januari verwacht Ruben de “deuren” te kunnen openen voor de klanten.

 

Ruben de Boer heeft er zin in. Het hele terrein gaat op de schop

 

Het productaanbod omvat bouwmaterialen zoals tuinhout, sierbestrating, ijzerwaren voor het maken van een terrasoverkapping en de aanleg van een terras of het plaatsen van een schuur. Ook is het mogelijk om kant- en klare blokhutten en tuinhuisjes etc. te bestellen. De bedoeling is dan ook, dat voor het seizoen een webshop online staat waar je producten kunt bestellen. Deze kunnen dan thuis worden afgeleverd, maar afhalen is ook mogelijk.

De nieuwe eigenaar Ruben de Boer (32) heeft veel kennis van de materie Ruben is in z’n tienerjaren werkzaam geweest bij houthandel Jongeneel. Daar heeft hij veel kennis op gedaan over werken met hout en bouwmaterialen. Het is al van jongs af aan een droom geweest om een eigen houthandel te beginnen. Toen deze mogelijkheid zich heeft voorgedaan, heeft hij dit met beide kansen aangegrepen. Ruben staat je dan ook graag te woord met advies en kan ervoor zorgen dat de gewenste houtproducten op maat worden gezaagd. Op termijn is het de bedoeling, dat er ook gereedschap kan worden gehuurd. Zelf niet al te handig? Geen probleem. Rudebo kan ook producten op locatie plaatsen.

Ruben de Boer is een startende ondernemer. Hij zal de zaken behartigen met zijn vrouw Corina die de administratie gaat verzorgen.