Makkumer Belboei Kerstboom de deur uit, maar nog een heel jaar naalden.

Kerstboom de deur uit, maar nog een heel jaar naalden.

...............of blijft ons heel wat anders bij van 2020................

Redactie

Als de kerstbomen de deur uitgaan dan sluit je het oude jaar definitief af. Alle herinneringen kunnen in de kast en vol frisse moed begin je met het nieuwe jaar. Eindelijk allemaal weer normaal, met al die feestdagen weet ik soms niet meer wat voor….
Nou we weten nu al wel beter. Van 2020 zijn we nog lang niet verlost.

Dag 2020, of toch niet............

 

De eerste volle week van het nieuwe jaar. Vandaag werden de eerste vaccinatie prikken gezet en nu maar hopen dat het ook werkelijk helpt. Ook in Makkum kent iedereen onderhand wel iemand, die met het corona virus is, of was besmet. In Avondrust hebben ze het, zo laat het zich aanzien, ook nog niet volledig onder controle. Tijdens het dagelijks ‘rûntsje rûnwei’ hoor je namelijk steeds nieuwe cijfers en als je die mag/moet geloven dan zijn we snel op weg richting 100.

 

Tijdens de eerste ‘lock down’ konden we nog met regelmaat nieuws updates uit het sûnhûs publiceren. Maar blijkbaar is, nu er weinig tot niets positiefs valt te melden de animo, dan wel het ontbreken aan tijd of welke andere reden dan ook, de aanleiding om u via onze media niet meer op de hoogte te houden. Ook vanuit Avondrust komt niets en dus is de tam tam nu de bron van nieuws. 

 

Het gevolg van het ontbreken van informatie uit officiële bronnen werkt het verspreiden van ‘fake news’ ongetwijfeld in de hand. Helaas het is niet anders. Werkelijke betrouwbare cijfers ontbreken, dus morgen tijdens het ‘rûntsje’ de oren gespitst houden want dan wordt weer met grote stelligheid de update over de meest recente cijfers verkondigd.

 

Met een kopje koffie thuis naderhand maar even evalueren hoe betrouwbaar de bronnen in het verleden bleken te zijn.