Makkumer Belboei Pascal Arts nieuwe directeur-bestuurder De Tiid

Pascal Arts nieuwe directeur-bestuurder De Tiid

Persbericht

Bolsward - Het cultuurhistorisch centrum in Bolsward heeft een nieuwe directeur-bestuurder: Pascal Arts. De Raad van Toezicht van Stichting HCW De Tiid heeft Arts gekozen om het museum in De Tiid te exploiteren en de tentoonstellingen en activiteiten te presenteren. Arts is op 15 februari begonnen in zijn nieuwe functie. Hiermee heeft de stichting een enthousiaste erfgoedprofessional met kennis van musea aangetrokken die het Huis van Verhalen verder zal brengen.

 

Naast de exploitatie, de programmering van tentoonstellingen en het collectiebeheer, staat ook samenwerking met de andere musea en culturele partners in Súdwest-Fryslân op de agenda van de directeur-bestuurder. Arts was hiervoor werkzaam als Hoofd Tentoonstellingen & Educatie bij Stichting Texels Museum (Natuurmuseum & zeehondenopvang Ecomare, Vuurtoren Texel, Museum Kaap Skil, en de Oudheidkamer Den Burg) en projectleider tentoonstellingen bij het CODA Museum Apeldoorn en Van Gogh Museum Amsterdam.

 

Arts: “Ik kijk uit naar de samenwerking met alle betrokken partijen en samen te kunnen bouwen aan de culturele huiskamer van Súdwest-Fryslân. Een huiskamer waar iedereen welkom is. In een mooi, innovatief en duurzaam gebouw vol rijke historie en verhalen.”

 

Stichting HCW De Tiid deelt het gerestaureerde stadhuis met de openbare bibliotheek, het gemeentearchief, een gemeenteloket en een horecavoorziening. Deze organisaties werken samen om een bruisende plek in Bolsward te worden waar iedereen zich welkom voelt.

 

De huidige kwartiermaker Eerde Hovinga blijft nog enige tijd betrokken, zodat er een zorgvuldige overdracht van werkzaamheden plaatsvindt. Zo rondt Hovinga de fondsenwerving en de ontwikkeling van het museumconcept af.

 

De totale werkzaamheden aan De Tiid zullen vlak voor de bouwvakantie afgerond zijn. Zo kan het museum de deuren openen in september van dit jaar.