Makkumer Belboei Bedrijvigheid aan de kade leuk voor wandelaars

Bedrijvigheid aan de kade leuk voor wandelaars

Redactie

Velen die het ‘rûntsje’ regelmatig lopen zullen zich nog herinneren dat alweer een mooi aantal jaren geleden de haven een heel groot deel van de winter werd gevuld met twee joekels van slepers. Overdag was er bedrijvigheid door bemanningsleden bezig met onderhoud en regelmatig kwam er een auto om de schepen weer van de nodige brandstof te voorzien Als de avond viel was het mogelijk een nog fraaier gezicht met overal lichten en het monotone grommen  van aggregaten of…… 

De laatste jaren was het aanbeeld vaak troosteloos. Het eerste stuk met de vissersboten geeft nog uitstraling, maar daarna een grote lege vlakte. Als er nog een blikvanger voor de loods van Faedship ligt, dan heeft het nog wat, maar zonder ziet het er tamelijk desolaat uit.

 

Tijdens het corona jaar is het evenwel hele andere koek.  Door de werkzaamheden bij Kornwerderzand liggen er regelmatig schepen in de haven voor kleine of grotere reparaties. Recentelijk nog veel activiteiten om een schip bij Feadship in de loods te krijgen, en de afgelopen dagen weer allerlei vreemde schepen voor de kade.

 

Ongetwijfeld is RVS hier mede voor verantwoordelijk. Mooi om te zien, dat dit bedrijf zoveel bedrijvigheid naar Makkum trekt. Voor de wandelaars mooi, omdat ze zich aan andere schepen dan pleziervaartuigen kunnen vergapen.