Makkumer Belboei Herinrichting van Ds. L. Touwenlaan in Makkum

Herinrichting van Ds. L. Touwenlaan in Makkum

Gemeente Súdwest-Fryslân Op meerdere plaatsen ziet het wegdek er zo uit......

 

De Ds. L. Touwenlaan in Makkum gaat flink op de schop. Nog dit jaar wil Súdwest-Fryslân beginnen met de herinrichting van de weg die een einde moet maken aan de klachten van de aanwonenden over te hard rijden, geluidsoverlast en trillingen.

Nu is de Touwenlaan nog een 8 meter brede asfaltweg met fietsstroken aan weerszijden, en geldt 50 kilometer als snelheidslimiet. Na de inrichting zijn er geen fietsstroken meer, is de weg versmald tot 6 meter en is het asfalt vervangen door klinkers. Door de weg zo in te richten, als een 30-kilometerweg, worden de veiligheid en leefbaarheid voor zowel de weggebruikers als bewoners sterk verbeterd, verwacht de gemeente. Ook komt er meer groen. Met de herinrichting is een bedrag gemoeid van 600.000 euro.

 

Zo bleef de weg er al weer jaren bij liggen na het werk aan de riolering in de Cynthia Leningestraat

 

Met name deze verzakking zorgt voor ongelofelijk veel overlast. Niet als er een personenwagen over heen rijdt, zelfs niet met een rot gang, maar wel als 's ochtends vroeg de bevoorrading op gang komt en het openbaar vervoer. Beroepschauffeurs zijn het. Zij zouden toch moeten weten wat de impact is van hun voertuigen. Er zijn er hele verstandige bij. Die beseffen dat zelfs 30 kilometer op zo'n slecht wegdek nog te snel is, maar je hebt ook van die 'vrije' jongens, die 'cowboys' van de weg. Vrijheid blijheid en s...t aan iedereen. 

De herinrichting zou er voor moeten zorgen dat dit over en uit is. Gelooft u in sprookjes.