Makkumer Belboei MFC omgebouwd tot Priklocatie

MFC omgebouwd tot Priklocatie

..start van de lokale vaccinatie door het Gezondheidscentrum Makkum....

Redactie

Vanmiddag om vijf uur begon een ‘priksessie’ waar heel veel Makkumers hun eerste vaccinatie konden halen. De laatste dagen waren er nog mensen, die op de valreep een uitnodiging kregen en daar maar wat blij mee waren. Helaas vallen er ook mensen buiten de boot, want er is een schema en dat gaan we handhaven.

 

Al meerdere keren blijkt het toch niet zo goed te kloppen dat schema, want enige problemen met levering zorgt onmiddellijk voor een kink in de kabel natuurlijk. En er zijn ook altijd wel wat intriganten te vinden die roet in het vaccinatie programma weten te strooien door iedereen gewild of ongewild te waarschuwen voor de meest verschrikkelijke gevaren waar je je aan blootstelt met zo’n prik.


Ook in Makkum kunnen er daarom vast de komende dagen nog wel wat mensen een vaccinatie krijgen die dat graag willen. Ook hier zullen mensen zijn, die nadat, hoe erg ook, één persoon aan het vaccin is overleden voor de eer bedanken en wachten op tijden waar alles rozengeur en maneschijn is. 


Voor de anderen geldt, met een beetje geluk kunnen die over 12 weken weer frank en vrij gaan en staan waar ze willen en hoeven ze niet bang te zijn voor de mensen die zich maar liever niet lieten vaccineren. Zo’n vaccinatie paspoort is misschien niet eens zo’n gek idee.