Makkumer Belboei It Fryske Gea zoekt verhalenvertellers! (Excursieleiders voor de vismigratierivier Afsluitdijk)

It Fryske Gea zoekt verhalenvertellers! (Excursieleiders voor de vismigratierivier Afsluitdijk)

Vind je het ook belangrijk dat de Friese natuur beschermd wordt en dat het verhaal van jouw omgeving verteld blijft?

Fryske Gea

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. We hebben als doel de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. Op het moment beheren we meer dan 60 verschillende natuurgebieden met een totale oppervlakte van 20.000 hectare. Dit doen we niet alleen. We worden gesteund door 35.000 leden! Met zijn allen beschermen we de natuur in de mooiste provincie van Nederland.

 

 

It Fryske Gea organiseert op jaarbasis  gemiddeld 900 activiteiten waar rond de 16.000 deelnemer, jong en oud mee op stap gaan onze gebieden in. It Fryske Gea is op zoek naar excursieleiders voor het volgende gebied. 

Vismigratierivier: Excursieleiders voor scholenprogramma’s  wandel, vaar excursies en lezingen bij de Afsluitdijk.

 

Wat ga je doen?
Als excursieleider van It Fryske Gea neem je deelnemers mee onze gebieden in. Tijdens deze excursie vertel je de deelnemers over de rijkdom van het gebied, de ecologie en de cultuurhistorie.  Een gemiddelde excursie duurt tussen de 1,5 en 2 uur.

 

Wat vragen we van jou?
Vooral veel enthousiasme tegenover deze functie en een basiskennis in natuur en ecologie zijn uiteraard van groot belang. Daarnaast ben je minimaal 1 of 2 maal per maand beschikbaar voor het begeleiden van een excursie in één van onze gebieden Wij sturen je niet zomaar het veld in, voorafgaand neem je deel aan onze eigen training tot excursieleider, die totaal vier maanden duurt en om de week op de avond wordt gegeven.  

 

Wat bieden wij? 
De functie van excursieleider is een vrijwilliger functie, wel vergoeden wij de reiskosten en krijg je de juiste kleding voor dit buitenwerk. It Fryske Gea geeft daarnaast ook een gratis lidmaatschap, vier keer per jaar ons Magazine, het Gea Mantsje (vrijwilligersblad) en bied één maal per jaar de vrijwilligers een mooi uitstapje aan. Je draagt bij aan het behoud van de Friese Natuur!

 

Interesse?
Bel ons dan op nummer 0511-539618 of mail je reactie naar bcdealdefeanen@itfryskegea.nl
In het kader van ons integriteitsbeleid vragen wij bij indiensttreding een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).