Verkeersstremming Ds. L. Touwenlaan, Makkumer Belboei

Verkeersstremming Ds. L. Touwenlaan

Redactie Makkum 17-08-2022

Op vrijdag 26 augustus wordt het deel Ds. L. Touwenlaan tussen de Kofstraat en Botterstraat afgesloten i.v.m het snoeien van de bomen. Dit geldt voor beide richtingen zo wordt vermeld op de website  melvin.ndw.nu. Er zal sprake zijn van een omleidingsroute. Deze is helaas niet bekend.Op de eerder genoemde website, vast wel bij u bekent, staat over de omleiding geen informatie.

 

Er zijn onderhand best wel veel Makkumers die op de hoogte zijn van het hoofdpijn dossier Ds. L. Touwenlaan. Deze straat en de Buren in Makkum zijn straten die veel verkeersstromen verwerken. De slappe ondergrond enerzijds en het alsmaar zwaarder wegverkeer anderzijds zorgen voor vele problemen. Elke oneffenheid in het wegdek zorgt voor trillingen, onaangenaam en op termijn schadelijk voor de aanwonende.  Het onderhoud aan deze belangrijke verkeersader door het dorp  is al jaren één van enkel oplappen. Het gevolg meer en meer oneffenheden, soms echte gaten zelfs en meer en meer overlast. De laatste oplossing is het plaatsen van bordjes: 'Slecht wegdek, pas uw snelheid aan'. Vaak wordt er dermate stevig doorgereden, dat deze boodschap niet eens kan worden gelezen en er zijn er natuurlijk ook genoeg die wel kunnen autorijden, maar blijkbaar niet kunnen lezen.

Het heeft geen zin om dat voor de zoveelste keer aan te tonen dat de Ds. L. Touwenlaan in de huidige staat absoluut ongeschikt is om het zware verkeer te verwerken. Het is een simpel feit, maar helaas soms krijgen mensen die erbij betrokken zijn en dit aankaarten het idee dat de andere partij niet kan lezen, of het niet wil begrijpen. Wie nog wat extra informatie over deze materie wenst, moet gewoon even googlen op: schade geluid en trillingen verkeer.

 

Even terug naar het waarom van dit artikel. Het is maar gewoon onderhoud en waarschijnlijk ook noodzakelijk onderhoud. In die zin dus geen enkele reden tot ophef en juist welkom. In ieder geval iets van onderhoud. Maar er zijn mensen, die continue bezig zijn met overleg over de Touwenlaan. Ook over wat er moet gebeuren met de bomen bij een herinrichting. Via via horen die, dat er op facebook iets over wordt gemeld. Op die melvin website staat: Snoeien/kappen. Oh. KAPPEN. Waren daar dan niet overleg afspraken over gemaakt?

https://melvin.ndw.nu/public/situation/155935https://melvin.ndw.nu/public/situation/155935